Montaj aer conditionat Balta Alba

Cum se monteaza corect aerul conditionat?

Noile aparate de aer conditionat se monteaza din ce in ce mai greu. Ca sa  beneficiati de garantia oferita de magazin el trebuie sa fie instalat de catre o firma.Noi suntem  una cu experienta in domeniu iar daca apelati la noi nu vor exista suspiciuni de montaj defectuos!

Nu recomandam sa va montati singuri aparatele de aer conditionat deoarece ele contin un gaz inflamabil . Astfel exista riscul de explozie, dar daca totusi va riscati sa pierdeti cel putin 1500 lei noi va spunem de ce aveti nevoie.

In primul rand avem nevoie de urmatoarele:

o pereche de masusi

o pereche de ochelari de protectie

o sticla de apa

pompa de vacuum

unitate interioara + unitate exterioara

telecomanda aparatului

2 baterii AAA

doua teavi de cupru izolate cu burete armaflex

furtun scurgere condens inelat

banda din ciolofan sau teflon pentru izolarea traseului frigorific

suporti de sustinere unitate de afara

kit suruburi prindere in perete plus dibluri

Montaj aer conditionat

Acum hai sa ne gandim unde sa pozitionam unitate din casa, nu vrem ca fluxul de aer sa ne bata in cap sau unde dormim. Acum ne dorim ca sa ne raceasca si camera imediat , asa ca va fi dificil sa va hotarati.

Vom alege pentru montare a unitatilor un perete robust si solid, sa nu existe deformari si denivelari care sa ne impiedice sa fie montate in siguranta. Ne vom gandii ca unitatea din casa sa fie pusa intr-un colt unde sa impastie aerul rece in toata camera.

Desi ai putea monta unitatea interioara si pe hol, pentru a putea acoperi toata suprafata apartamentului, trebuie sa tii seama de faptul ca, cu cat lungimea tuburilor este mai mare, cu atat si randamentul acestuia este mai scazuta.

Montaj aer conditionat Balta Alba .Cum se monteaza aerul conditionat?

Unitatea exterioare trebuie sa fie montata cu cativa centimetri mai jos decat cea interioara pentru un drenaj cat mai eficient al apei. Peretele pe care se va monta trebuie sa fie liber pentru a permite accesul facil in cazul reparatiilor.

Lucrarile pentru montarea unitatii exterioare cuprind realizarea unei gauri cu diametrul de 5 cm (pentru trecerea tevilor care fac legatura cu unitatea interioara precum si a cablului de curent) si gaurile pentru prinderea suportului ce va sustine unitatea exterioara.

Montaj aer conditionat Balta Alba

Dupa ce ai terminat montarea asigurate ca scurgerea apei de condens se efectueaza asa cum trebuie. Poti face acest lucru turnand incet un litru de apa pe teava de evaporare. Verifica si traseul apei si asigurate ca apa nu curge in interiorul apartamentului.Acum puteti pornii aparatul pe modul de rece la o temperatura optima de 24 grade.

Daca dupa 2 sapatamani nu mai raceste aparatul si ti l-ai montat singur, sa stii ca este doar vina ta daca a pierdut freonul.Daca vrei noi te putem ajuta si putem face incarcare cu freon

Montaj aer conditionat Balta Alba