Service instalații climatizare Piata Romana

Vă oferim servicii profesionale de Service instalații climatizare Piata Romana.

Service instalații climatizare Piata Romana

Cum se monteaza corect aerul conditionat?

Noile aparate de aer conditionat se monteaza din ce in ce mai greu. Ca sa beneficiati de garantia oferita de magazin el trebuie sa fie instalat de catre o firma specializată. Noi suntem  una cu experienta in domeniu, iar daca apelati la noi nu vor exista suspiciuni de montaj defectuos! Serviciile noastre de Service instalații climatizare Piata Romana sunt ireproșabile.

Ca profesioniști în Service instalații climatizare Piata Romana, nu recomandam sa va montati singuri aparatele de aer conditionat, deoarece ele contin un gaz inflamabil. Astfel, exista riscul de explozie, dar daca totusi riscati sa pierdeti cel putin 1500 lei noi, va spunem de ce aveti nevoie.

Service instalații climatizare Piata Romana

In primul rand avem nevoie de urmatoarele:

 • o pereche de manusi
 • o pereche de ochelari de protectie
 • o sticla de apa
 • pompa de vacuum
 • unitate interioara + unitate exterioara
 • telecomanda aparatului
 • 2 baterii AAA
 • doua teavi de cupru izolate cu burete armaflex
 • furtun scurgere condens inelat
 • banda din ciolofan sau teflon pentru izolarea traseului frigorific
 • suporti de sustinere unitate de afara
 • kit suruburi prindere in perete plus dibluri

Montaj aer conditionat – amplasare

Acum hai sa ne gandim unde sa pozitionam unitate din casa, nu vrem ca fluxul de aer sa ne bata in cap sau unde dormim. Acum ne dorim ca sa ne raceasca si camera imediat , asa ca va fi dificil sa va hotarati.

Vom alege pentru montare a unitatilor un perete robust si solid, sa nu existe deformari si denivelari care sa ne impiedice sa fie montate in siguranta. Ne vom gandi ca unitatea din casa sa fie pusa intr-un colt unde sa impastie aerul rece in toata camera.

Desi ai putea monta unitatea interioara si pe hol, pentru a putea acoperi toata suprafata apartamentului, trebuie sa tii seama de faptul ca, cu cat lungimea tuburilor este mai mare, cu atat si randamentul acestuia este mai scazuta.

Cel mai bun amplasament vă poate fi sugerat de a firmă specializată de Service instalații climatizare Piata Romana.

Cum se monteaza aerul conditionat?

Unitatea exterioare trebuie sa fie montata cu cativa centimetri mai jos decat cea interioara pentru un drenaj cat mai eficient al apei. Peretele pe care se va monta trebuie sa fie liber pentru a permite accesul facil in cazul reparatiilor.

Lucrarile pentru montarea unitatii exterioare cuprind realizarea unei gauri cu diametrul de 5 cm (pentru trecerea tevilor care fac legatura cu unitatea interioara precum si a cablului de curent) si gaurile pentru prinderea suportului ce va sustine unitatea exterioara.

Dupa ce ai terminat montarea asigurate ca scurgerea apei de condens se efectueaza asa cum trebuie. Poti face acest lucru turnand incet un litru de apa pe teava de evaporare. Verifica si traseul apei si asigurate ca apa nu curge in interiorul apartamentului. Acum puteti pornii aparatul pe modul de rece la o temperatura optima de 24 grade.

Concluzie

Daca dupa 2 sapatamani nu mai raceste aparatul si ti l-ai montat singur, sa stii ca este doar vina ta daca a pierdut freonul. Daca vrei noi te putem ajuta si putem face incarcare cu freon.

Înainte a vă aventura să instalați singuri instalația de climatizare, gândiți-vă dacă nu este mai sigur și rentabil să apelați la specialiști în Service instalații climatizare Piata Romana. Noi așteptăm să ne contactați.